Sant Andreu de la Vola

Sant Andreu de Vola

Sant Andreu de la Vola és un nucli de població que pertany al municipi osonenc de Sant Pere de Torelló a la comarca d’Osona. Situat al nord del terme municipal, al costat de l’eix Vic–Olot i de l’entrada al túnel de Bracons.

Els boscos propers ens recorden que som a la part més ufanosa d’Osona envoltats d’un gran entorn natural amb una de les fagedes més grans del país. Molt a prop s’alcen pics i cims privilegiats que ens ofereixen grans vistes cap a les comarques d’Osona i de la Garrotxa.

Poblacions Properes

Sant Pere de Torelló

La vila de Sant Pere de Torelló va néixer a l’entorn de l’església parroquial, que originàriament era romànica, constituint una típica sagrera. La primera notícia referent a l’església data dels anys 1025-1050. No obstant això, també disposem de documentació del segle IX provinent de l’arxiu parroquial de Sant Pere.

El municipi pertany a l’àrea geogràfica de la Vall del Ges junt amb dos pobles més regats pel riu Ges i que tenen una història en comú: Sant Vicenç i Torelló.

www.stpere.cat

Torelló

El municipi de Torelló està situat al cor de la vall del Ges a la confluència dels rius Ges i Ter, a la plana de Vic. La població va créixer al voltant de l’església de Sant Feliu de Torelló. Al nucli urbà, hi ha també l’església de Montserrat i el santuari de Rocaprevera. Els torellonencs tenen l’apel·latiu de pescallunes.

www.ajtorello.cat

Manlleu

Manlleu és una ciutat i municipi de la comarca d’Osona. El riu Ter ha definit els límits del paisatge del terme així com el seu desenvolupament urbà, és per això que popularment se l’anomena “La capital del Ter”. La creació del canal industrial de Manlleu entre els anys 1841 i 1848 va encetar el començament del procés d’industrialització a Osona. L’activitat industrial, que ocupa al voltant del 60% de la població activa, ha forjat la personalitat de la població durant més de 150 anys.


Turisme Manlleu

Vic

És la capital de la comarca d’Osona situada al vell mig de la plana de Vic, on trobareu molts llocs per visitar o simplement passejar per aquesta bonica ciutat.

www.victurisme.cat
osonaturisme.cat

Olot

És la capital de la comarca de la Garrotxa. Es troba enmig de quatre volcans i té un ric patrimoni natural i paisatgístic amb nombroses fonts on trobareu molts llocs per visitar o simplement passejar per aquesta bonica ciutat.

www.turismeolot.com
ca.turismegarrotxa.com

Ripoll

És la capital de la comarca del Ripollès. El seu principal interès turístic és el monestir de Santa Maria de Ripoll. El municipi ocupa les ribes de l’aiguabarreig del rius Ter i Freser. El terme és molt muntanyós, a tocar del Pirineu.

visit.ripoll.cat
www.elripolles.com

Rutes d’interès

Riu Fornès

A tocar de la Rierola passa el riu Fornès que neix al vessants meridionals de la serra dels Llancers, prop de Falgars d’en Bas, dins el terme de Joanetes (Garrotxa). Després de passar per la Vola, desemboca al riu Ges a Sant Pere de Torelló.

Puigsacalm

El Puigsacalm és una muntanya de 1.515 metres que es troba al municipi de la vall d’en Bas a la Garrotxa. És el punt més alt de la serralada Transversal, una muntanya emblemàtica, amb unes excel·lents vistes als cims i les serres del Principat.

Bosc de la Grevolosa

La fageda de la Grevolosa és un bosc amb faigs que superen els 30 metres d’alçada, amb alguns exemplars de més de 200 anys.

En aquesta fageda també trobareu una gran diversitat natural, tant de flora com de fauna. De fet, a causa de la seva bellesa i interès biològic, aquesta fageda està inclosa a l’espai EIN Serres de Milany-Santa Magdalena i Puigsacalm-Bellmunt.

 

El Puig de les Àligues

És un cim dret d’atrevida estructura i el millor mirador de la serra de Curull situat a 1.342 m. El poc espai de què disposa el cim, juntament amb el seu accés, ens fa semblar que som en un cim del Pirineu. Des de dalt podem gaudir d’una vista completa del Pirineu i del Montseny; en primer terme la serra de Bellmunt, Puigsacalm, Cabrera i la plana de Vic.

Santuari de Bellmunt

És un santuari del municipi de Sant Pere de Torelló (Osona) que està situat al cim de la serra de Bellmunt, a 1.246 m d’altitud. Disposa d’un mirador des d’on es veu la plana de Vic, els Pirineus, la vall del Ges i el Bisaura. El santuari està totalment edificat sobre roca viva.

Cabrera

Cabrera és una muntanya de 1.308 metres que es troba entre els municipis de la vall d’en Bas, a la comarca de la Garrotxa i de l’Esquirol, a la comarca d’Osona. Molt a prop del cim s’hi troba el santuari de la Mare de Déu de Cabrera, així com les ruïnes del desaparegut castell de Cabrera amb unes boniques vistes cap a la comarca d’Osona.

Open chat